dft_20130508_lagarde-2Mevrouw Christine Lagarde, President van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), vindt dat de banken te weinig doen om de economie weer aan de praat te krijgen.

“Er moet meer geld worden uitgeleend”,  vindt zij.

Is dat terecht?

Waar mevrouw Lagarde aan voorbij gaat is dat er vaak veel geld in de onderneming zit dat de onderneming gebruikt ter financiering van de debiteuren. Op zich goed dat een leverancier in zekere mate zijn debiteuren ruimte geeft om hun aankopen regulier te voldoen. Maar facturenbeheer is niet de kernactiviteit van de meeste ondernemers. Daarom raakt het ondergesneeuwd, en lopen de termijnen onnodig op. Kan dit beter?

Ja, vraag het Facturenbeheerders.nl, powered by CashflowByWeb® en zij wijzen u de weg. Naast het wegnemen van de zorgen rondom het beheer van facturen, zorgen zij ervoor dat er direct veel kosten worden bespaard. De liquiditeit toeneemt, en gelijk de termijnen waarin de posten openstaan teruglopen. Het beslag op werkkapitaal loopt vervolgens aanzienlijk terug, waardoor de kredietbehoefte zelfs afneemt.

Meer weten?

Laat u zich voorlichten